Sem lze vkládat odkazy na meteorologické radiolokátory (radary) srážkové činnosti nebo i detekce bleků a nebo se zmínit, kde sledujete obrázky z družice. (oblačnost a její pohyb)
Radar ČHMÚ je sice obyčejným radarem, ale základním radarem. Pak existují různé podoby radarů, které jsou vylepšeny. Například radar na mapě (Meteopress, In-počasí, radar bouřky)
Podle mě se dobře sledují detaily (přeháňky a bouřky) na radarech propracovaných=nejlépe na mapě. U rozsáhlejších srážek je to celkem jedno.
Jen bych rád zmínil ten fakt, že tato data jsou pro meteorology velmi cenná, protože lokalizace bouřek například, nebo i ostatních jevů (front) je důležitá nejen proto že vědí kde se co vyskytuje a jakým směrem pohybuje, ale lze odhadnout i postup, chování srážek. To ocení ale i obyčejní lidé!
Já mám tedy rád radary na mapě, kde je sleduji je už vedlejší. (jak kdy)
Co se týče zahraničních radarů, pěkný je radar Polska, Slovenska, ale i Německa.
Takže:
(Německo)
(Polsko)
(Slovensko)
(Francie)
(Itálie)
Oblačnost sleduji na sat24.com nebo na ČHMÚ.
A co Vy, kde pozorujete fronty, bouřky či nízkou oblačnost nejčastěji? (kde lze vidět dění nad ČR)
A v anketě lze hlasovat o nejhezčí radar (zobrazení radarových dat)=mimo možnosti ho můžete napsat do odpovědi. Děkuji.