Tak jsem se i já stal (konečně) majitelem meteostanice, ovšem nikoliv vlastním přičiněním, jelikož jsem nedávno oslavil narozeniny, tak se tato stanička objevila mezi dary.
No tolik krátký úvod, teď ke stanici Conrad WS 1600 samotné. Její technické údaje sem vypisovat nebudu, dají se najít třeba tady: http://elektro.itek.cz/meteostanice-tep ... Bezdratova , přidám jen pár postřehů, začnu těmi pozitivními.
Hlavní jednotka stanice je velmi dobře zpracována a působí velmi solidním dojmem. Displej je velký, přehledný a pokud nejste ve velkém úhlu i dobře čitelný (lze nastavit kontrast), dosah stanice je dostatečný, chválím i poměrně rychlou aktualizaci údajů z čidel a úkládání dat ve tříhodinových intervalech. Plusem je i druhá (mini) jednotka pro zobrazení vnitřní a venkovní teploty a vlhkosti vzduchu.
A nyní negativa (sice se říká: darovanému koňovovi na zuby nehleď, ale v zájmu objektivity se nedá jinak): délka kabelů by mohla být větší, hodilo by se taky podsvětlení displeje, alespoň u hlavní části. Veškerá tlačítka jdou dost ztuha a navíc je musíte mačkat v určitém místě abyste ze stanice vymámily to co chcete. K dokonalosti též schází nějaká možnost propojení s PC a měření tlaku a srážek s přesností na jedno desetinné místo, ale to bych už chtěl asi opravdu moc.
Ještě se zmíním o rozmístění čidel: teplotní (tlak/vlhkost/vysílač) mám na severní straně domu, 1 m od zdi a 2 m nad travnatým povrchem, s naměřenými hodnotami jsem spokojen. Srážkoměr je téměř ve třech metrech, jeho umístění se mě moc nezdálo, ale při páteční bouřce obstál, takže zatím bude tam kde je, jeho možné stěhování je možné. Anemometr mám na dost nevyhovujícím místě, z jižních směrů je úplně zastíněn, proto taky údaje z něj neuvádím. Jeho přemístění na vhodnější místo plánuju v nejbližší době.
Na závěr přidávám malou fotogalerii: