Nazdar dlho som tu nebol...
Teraz to bude znieť šialene
ale uz 5 rokov počuvam moju tetu ako podla cibule vie urcit aka zima ako celok bude
Spočiatku som tomu neveril a bol som skeptický... ale časom ako som videl ako to vedela vypozorovat ako zimy budu vyzerať, tak som tomu začal prikladať väčšiu váhu... cibula v nasom regióne pred uskladnením mala 1, max. necele 2 sukničky(obaly) pred tymi to zimamy 2012-13,14,15....
V zime 2016-17 mala 3 obaly a zima bola ovela lepsia minimalne v nasom regióne. Január 2017 bol poriadne studený...
Cibuľa pred zimou 2017-18 mala iba 1 obal pred uskladnením a zima bola pomerne dosť teplá... a dostavame sa teraz do terajsieho obdobia a cibula mala tento rok v nasom regióne 1 max. 2necele obaly cize priklanal by som sa k tej teplej variante lebo z 5 či 6 zím čo predpovedala moja teta podla cibule... všetke vyšli podla jej "predpovedí" takze by som prírodu nebral celkom tak na lahku váhu.
Mimochodom poznam jedného lesníka a povedal ze tento rok všetke stromy v lese zarodily, ovocia bolo velke mnozstvo... podla jeho teorie, príroda vie rok dopredu ze aka bude priblizne buduca vegetačná sezóna... a on predpokladá, ze bude sucho, tak preto tento rok všetke stromy v lese zarodily plody, lebo v nasledujúcej sezóne tolko možnosti mať nebudú. Cize by som sa teraz tiež priklánal k predpovedi ze zima by mala byť pomerne suchá a teplá.