od kapr » 14. 06. 2022 13:39
ano, dnešní ráno bylo jiné než ty předchozí... dokonce se tu vytvořila mlha, která ale díky přece jen už silnějšímu záření i tak brzo ráno dlouho nevydržela. Včerejší bouřka se tady narozdíl od Lanžhota nebo jiných lokalit příliš neprojevila, pás bouřek se vytvořil až těsně před námi, takže to bylo takové lehčí. Nestihlo ani spadnout nějak extra vody. Celkem za včerejšek 5,6/ 5,0 mm.. Nyní docela chladněji, dnes když jsem šel z práce dopoledne tak na kopci, kde pofukovalo to bylo i na dlouhý rukáv. Ale dole v údolí už tepleji a na slunci už příjemně. Do čtvrtka teda pauza, pak takové rychlooteplení před frontou a další bouřková situace.. uvidíme jak se to projeví, včera se tady silný vítr nevyskytl (maximální náraz větru 12 m/s), což nepovažuju za nic extra, na to, že mám anemometr ve 12 metrech nad zemí a 2 metrech nad střechou. Takže uvidíme... možná budou další fotky, to se uvidí. Čekám tedy, že foukne silněji než včera. Aladin tam dává něco, uvidíme. Ale co jsem se díval tak má být slabší střih větru než včera, takže supercely a tornáda snad nehrozí, spíš to vidím na vyšší srážkové úhrny, místy...
co se týká toho prvního tropu, který ne a ne padnout, tak co se dívám na ENS GFS, tak to moc nevypadá nyní až do konce měsíce, je tam znatelný pokles teplot, což se může změnit, ale nemusí.. ecák naopak teplejší, ale zase jen hlavní běh jak už tomu bylo xkrát, průměr je o dobrých 5 °C níž..