A ještě jedna věc, já jsem říkal, že se v tom nebudu šťourat a znevažovat něčí práci, ale když ta práce stojí za prd, tak já prostě nemůžu..
Taky krásný příklad jak se ulehčuje práce výpočtem nadmořská výška x srážky.
Bohužel nemám včerejší mapu na srovnání, což je škoda. Ale zřetelně si vybavuji, že jsme (konečně!) byly v oranžové, stejně jako celé Domažlicko i severnější oblasti směr ke Stříbru. Po včerejších "srážkách" ale naše oblast záhadně zase zmodrala. Což je zvláštní, protože třeba ve 4 km vzdáleném H. Týně napršel 1 mm a hned za ním již ani kapka. Přesto se tam sucho evidentně vyřešilo
. Dále mě pobavila ta dvojka v datumu, trochu mi připadá, že tu jedničku někdo překreslil v malování.
Viděl jsem včera nějaké videa krupobití z Olomouce, docela masakr, kroupy snad až 4 cm. Co mě ale zarazilo, byl zelený trávník všude ve městě. K tomu tam ještě nakydala ta bouřka, dle odhadů kolem 20 mm. Dost dobře si i vybavuju měsíční úhrn za červen pro Olomouc, přesto je podle mapy "sušší" než JZ Čech. A blabla, asi si ty mapy budu dělat sám
.
Edit: Našel jsem jí!
tak se milé děti řeší sucho v ČR, stačí když se ochladí a zaprší v 50 km vzdálenosti
.