už se to dámy a pánové roztáčí.. my na jihovýchodě si toho užijem do sytosti...až do dna

Rentgenové slunce, vlhkost atakující v poledních hodinách hladinu 20%, to vše ukazuje na velmi vysušený vzduch a na nebi ani obláček. Čeká nás teplotně vyrovnané období, sem tam možná nějaká bouřka, prostě léto, jak má být.
Na 40st zapomeňte, to je pouze zbožné přání senzacechtivých. Ta čtyřicítka v Londýně, to byla jen souhra velmi ideálních podmínek, ta se dlouho nebude opakovat, zvlášť na věčně uplakaných březích Temže. Podle mne tam toho dosáhli jen proto, že tam foukla přechodně velmi prohřátá masa teplého vzduchu z Madridu. Při detailním studiu rozložení teplot dané oblasti totiž člověk zjišťuje, že byla spíš náhoda, že se ten velmi prohřátý vzduch dostal přes Pyreneje až do Londýna, protože tak vysoké teploty nemá ani severní Afrika v Rabatu či Alžíru, ani Portugalsko. Pyrenejský poloostrov bych přirovnal ke specifikům částí oblastí, které jsou v létě rozpálené třeba v USA. Prostě velký kus pevniny rozžhavený sluncem, odkud kvůli Pyrenejím nemá ten vzduch většinou kam díky přirozené bariéře unikat a on se tam hromadí. Klidně by se tato oblast dala obrazně přirovnat k Ovarově super teplému ohraničenému dvorku.
I přes současné počasí jsem dnes sekal opět trávu. Je vidět, že rožnovská travní směs, která je vyšlechtěná na suchá a slunná místa, je opravdu super tráva. Semeno bylo sice dražší, ale na rozdíl od jiných mám trávník zelený a bez křupání a sežehnutých míst, aniž bych jej zaléval.
CIAO.

- takhle mohlo být i dole a nebylo. Padlo nechutných 33 v maximech. Ještě že noci jsou zatím příjemné - minima dnes někde mezi 13 až 14 a všechna okna dokořán
.

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé