22. 01. 2015 12:13
Jo jo, já už se sem chodím jen smát. Před pár dny, jsem sem i psal a shrnoval to, co se tu za těch pár předešlých dní naťukalo a tomto období.
A co z toho je pravda? No celkem nic

.
Původně měl být velký kontrast Z/V a očekávali se i výraznější srážky také v kontrastu Z/V, s tím, že na Z více a hlavně sněhové.
Jak se situace nyní vybarvuje, tak se jednak výše psaný scénář prakticky nevyplnil, místo toho se prodloužilo oteplení a srážky se přesunuly ne jen na víkend, ale i na V

...
Koukal jsem se na své záznamy teplot za leden, a naposled byl u nás celodenní mráz 30.12. To je celkem síla..
Domnívám se, že ani letos nebude ten typ zimy, který by potěšil vydatnějším sněžením a pravou zimou s delšími mrazy. Mě se zatím letošní zima zapsala do paměti, jako enormně větrná a to hlavně co do počtu větrných dnů. A nečekám, že by se přepsala do zimního módu. Stačí se kouknout i na teploty v Evropě... ano chladno je prakticky všude, a co nás může potěšit jsou velice krátké vpády většinou ze S směrů, ale zima? Za Uralem...
Jako nechci být ten typ přispěvovatele, co propadl skepsi a odepsal letošní zimu- počasí pořád sleduji a sledovat budu. Nicméně ten trend je jasně daný, jak v modelech, tak statisticky a kdo neni úplně hloupý, tak vidí, že se to venku už pomalu probouzí....