Ahoj, tak nastala půlka ledna a ve výhledu se začíná blýskat na lepší časy. Klidně se může stát, že to jakési oteplení okolo 25.1. může být odsouváno. Jak poznamenal přesně kolega Vichr srpnové či listopadové ochlazení 18.8. a 19.11. znamenalo vždy ochlazení na delší čas. Pokud by tomu bylo i tentokrát, tak minimálně do poloviny února by byla naděje na slušnou zimu. Tož uvidíme, řekl slepej....
U nás zatím leden předvedl srážky 9,9mm. Včera byl nádherný slunný den a já litoval, že jsem seděl ve volební komisi.
Nicméně zřejmě zase na čas končí doba, kdy stačilo zatopit i jen jednou za tři dny. Je prostě na čase, aby leden svou dosavadní průměrnou teplotu ve výši 5,5st., která převyšuje i březnový průměr, srazil někam alespoň někam blíže k únorovému průměru.
CIAO.
P.S. Musím říct, že takovej šrumec u voleb jsem ještě nezažil. V našem okrsku byla účast skoro 71,5%, to bylo nejvíc od roku 1998, kdy jsem se voleb ve volební komisi účastnil poprvé. Já měl kandidáta na prezidenta vybraného už před rokem, jen co Pavel řekl, že o tom uvažuje. Už jen to, že ho přijali na úrovni NATO ve vysokých kruzích a měl tam vysoký kredit, mně přesvědčilo natolik, že jsem o nikom jiném neuvažoval, jedině pokud by se do druhého kola nedostal, tak bych volil kohokoliv, jen ne Babiše. Babiš se odstřelil sám, jak zpackal covid, díky čemuž nasekal další bilion dluhů a ta neustálá touha po moci, která se z něho vyprofilovala, mi rozžhnula červený blinkr. Stylizuje se do role Orbána a jak víme, Maďarsko má inflaci 25% a my 15%. Ano, Fiala má taky nějakou chybku, ale čím přesvědčil, tak tvrdě odpracovaným předsednictvím za minulý půl rok, kdy jsme byli v čele EU. Bylo mnohokrát konstatováno ze všech vysokých míst, že naše předsednictví bylo nejúspěšnější za posledních 20 let. Konečně máme diplomaty, kteří strčí do šuplíku i Němce. Být tam Babiš, tak nedojedná nic, jen bude kecat, s kým je kamarád a inflaci budeme mít 30%. Sice funkce prezidenta je spíše okrajová, neboť hlavní legislativa je na parlamentu, ale představa, že bude furt kydat do obrazovek dalších 5 let mne duchem zrovna nenaplňuje. Zastávám názor, že většina politiků by měla být u moci maximálně 2 funkční období, neboť jejich potenciál se vyčerpá a pokud touha po moci začne být u nich to hlavní, aby se tam udrželi, tak rychle s nimi pryč, nebo to jinak s námi špatně dopadne. Babiš si dvě funkční období odkroutil, takže pápá, než bude pozdě....