Ahoj, samozrejme, ze pri takovemhle typu pocasi jsou a budou podobne argumenty pribyvat, neco jako v minulych letech napr. v USA, a podivejte se tedka, jak tam je... zadna extra zima se nekona, co jsem tak skouknul... hlavne koukam teda na kanadska mesta, ale tim spis. Toronto stezi po nulou pristi tyden, mozna, NY +8C a min za tyden postupne +2C, tedy takova typicky "prazska zima", Winnipeg misto -30C ma "jen" -3, Qubec, Montreal nad nulou, Calgary taky... Myslim si, ze ma smysl se o necem bavit az tehdy, pokud letosni rok bude chladnejsi nez zatim nejteplejsi v historii svetovych mereni - 2020... ale to je jedno.
Chtel jsem hlavne podekovat za super prispevky, forum opet ozilo
Jinak ja tedka koukam pravidelne na Udalosti, protoze se tam na par minut venuji pocasi a pak taky na Pocasi pred nimi. No a tam vcera Kapr, teda pardon Karas, rikal, ze ma jeste do soboty snezit a pak, ze v pondeli ma od Z prijit taky snezeni. Vime, ze od Z vetsinou zadne extra snezeni neprijde, protoze se otepli, ale pri jistych okolnostech se ta vyjimka, kdy treba jeste staci napadnout nad 5cm, potvrdi. Mluvim teda ze svych zkusenosti 400m+ V od Prahy. Neco podobneho se stavalo treba v roce 2019, nekdy to umelo prekvapit, jen pak teploty vystrelily tak, ze vsechno to napadle roztalo . Takze uvidite, vsechno je jeste otevrene a Karas tam vcera ukazoval max. teplotu pristi tyden +3C (vim, ze i kdyby to vyslo, tak stejne nekde +5,6C bude, ale ne plosne). Muze to taky ale dopadnout jak nekteri psali, otevrenim stavidel a teplotami treba az +8C...
Uzijte si vikend!