Předpověď počasí v České republice na kratší i delší období, které sestavují samotní uživatelé - amatérští meteorologové.
05. 11. 2015 18:12
Slunce, už týden v kuse u nás svítí a ani mráček. Kdybych "z okna" a venku neviděl žluté listí, řekl bych, že je vrcholové léto a venku 35 °C. Teplotně nadprůměrné a srážkové deficitní jaro, léto, podzim, zima.
Nevím, kde máte podprůměrné listopadové dny. Tu denně +15°C a jasno.
Synoptika:
Neustále se deroucí a obnovující se TV od JZ,J a vyšprtnutí TN daleko na sever nebo raději zůstanou nad Islandem. Toto známe. Poslední 2 zimy stacionární a neměnný stav.
Tlachy, jak El-Ňiňo pozmění cirkulaci nad Evropou, kecy, jak je Atlantik hrozně moc chladný nás nemusí vůbec zajímat!!! Vše je o synoptice a o tom, odkud k nám zavane!
05. 11. 2015 18:29
Naposledy upravil
edwinak dne 05. 11. 2015 18:30, celkově upraveno 1
05. 11. 2015 18:34
Mrakomor, rad by som vedel ake su dlhodobe priemery pre zaciatok novembra v Ostrave. Myslim si, ze ak si mal nadpriemer, tak mozno tak max. 2 stupne.,co nie nic hrozne. Horsie to bude zaciatkom tyzdne, kedy priemer dvihnu vysoke nocne teploty
05. 11. 2015 19:00
co se týče maximálních teplot v Ostravě v listopadu, tak podle
http://www.in-pocasi.cz/archiv/stanice. ... yp=teplota je to v 1. dekádě 8-11°C, ve druhé 6 až 8 a ve třetí 4 až 6
05. 11. 2015 20:36
Ano jak zde bylo psáno tuším aahazem počasí má tendenci ukazovat svoji setrvalost a toho jsme svědky nejen o letošním listopadu a co se týká dalšího vývoje situace se moc měnit nebude akorát přes den možná o něco ještě tepleji a v noci o dost.Třetí dekáda stále zůstává tak trošku hádankou,ale pravděpodobnost několikadenní zimní navštívenky je stále menší a je pouze otázkou času kdy i další milovníci zimy stejně jako já začnou dospívat k podobnému názoru.A jsme čím dál častěji svědky počasí,které do daného ročního období moc nepatří proto si myslím i když tím hodně předbíhám,že ačkoliv zima bude s největší pravděpodobností jedna velká bída tak to neznamená,že se v březnu nebo dubnu hned překlopíme do léta ba naopak můžeme být svědky opačných extrémů a částečně tím i může být zachráněn vláhový deficit,ale v důsledku těchto extrémů může dojít třeba i k jistým škodám na vegetaci,ale je to pouze můj názor
05. 11. 2015 20:51
Ahojky,
Až na včerejšek tady aspoň v noci mrzne a to každý den
Dnes ráno -3,5, maxima na 13, aktuálně -1 a vzduch se dá krájet smradem. Ve výsledku to hodí slabý podprůměr, v Ostravě je nejspíše trochu tepleji, aspoň co se minim týče ...
To nemění nic na skutečnosti, že maxima jsou stabilně vysoká a zoncna rumpluje každý den, bez ohledu na silné kouřmo. Déšť je asi sprosté slovo, protože žádný ve výhledu nevidím (kromě nevýznamných srážek jižních okrajů front), takže při pohledu na synoptiku a hlavně srážky se sprostým slovům neubráním
Jedna věc je pozitivní a to ta, že po 12-13.11 se ansámbly budou aspoň blížit průměru, ovšem při převládajícím západním, teplém proudění to hodí tak či tak docela výrazný nadprůměr a relativní nedostatek srážek ...
Tak aspoň bude dýchatelno ...
zatím
06. 11. 2015 09:42
nestává se toto naopak tradičním českomoravským podzimem??? už to tak nějak bude... zvykáme si. Stejně jako na to, že studeňák se sem s oblibou vyleje až na jaře a pak míváme byť pohyblivé Velikonoce zasněžené.
u nás mrzne od neděle, dříve fest, teď jsou to spíše tak ten stupeň dva pod nulou, ale dneškem se počasí vrací na průměr a od neděle na silný nadprůměr, možná rekordní

slabé srážky vidím zítra???
Foukne a lehká změna až kolem 1/2 měsíce, ale nakonec to dopadne na JZ
btw: nad tím, že vlekaři nebudou mít vodu na zasněžování, tak nad tím tady fakt brečet nebudu, jsou místa, kde by mě to dojalo, ale tady fakt nee
06. 11. 2015 10:24
Tak u nás včerejšek nejchladnějším dnem podzimu. V noci a ráno -1, odpoledne 0 v maximu +1 a mlha taková, že nebylo vidět na 20 metrů a udržela se celý den (takovou mlhu po celý den jsem ještě nezažila). Změnu v polovině měsíce dychtivě očekávám a snad to bude stát za to a hlavně přijdou nějaké srážky! Naše řeka, jež má běžně v tuto dobu průtok 200 H [cm] má nyní kolem 70 H [cm] což je šílenost a průtok se stále snižuje...
06. 11. 2015 12:54
tak podle dnešních výhledů:
v neděli maximální teploty až +19 st. (a uvádějí se tepl.ve stínu) !!!
na druhou stranu okolo 19. a 20.11 se připravme na letošní první sníh do nížin!
i to pak ale nepomůže dorovnat tu teplotní abnormalitu následujících dní - listopad podle mne na 100%
skončí jako teplotně nadnormální
poslední dekáda nám ale dá znát, že se už pomalu blíží prosinec :-)))
06. 11. 2015 13:06
já jsem na ten výpočet průměrné teploty docela zvědav - až skončí samozřejmě.
Sice se tu víceméně shodujeme o nadprůměrně teplém měsíci, nicméně u nás má celý listopad průměr +3,9°C (samozřejmě nejvíce padá konec měsíce), ale prvních pět dní bylo cca 4°C pod průměrem tohoto období (průměr první dekády je +6,5°C). Shodneme se, že neděle a pondělí bude pro změnu 4-6°C nad průměrem, ale není vyloučeno, že kolem poloviny měsíce přijde zimní pozdrav a v teplejším případě průměrné teploty. TZN. uvidíme s tím teplým měsícem. Na horách samozřejmě jiný příběh, píšu za svoji lokaci.
06. 11. 2015 13:27
Někteří jsou fakt nepoučitelní....Jinak my nyní máme tady +16st