Takže zde jsem naměřil v sobotu cca v 11h letošní sněhové maximum a to 6 cm. Ale od tohoto maxima šla teplota nad nulu a byla nad ní až do dnešního rána. Tedy sníh je víceméně pryč, sem a tam jsou nějaké hromádky což mi vůbec nevadí a o pokrývku také jako ovar nestojím. V sobotu večer do toho ještě pršelo takže za prosinec už máme solidních 12 mm srážek. Listopad skončil cca na normálu. Tak snad ještě do konce roku něco spadne. Od zimních měsíců čekám hlavně dostatek srážek pro doplnění spodních vod.
Čeká nás tedy celý týden zimního počasí což jsem původně nečekal. Ale letos je častý jev oddalování oteplení což je dost rozdíl oproti minulým letům kdy se neustále oddalovala pouze ochlazení. Uvidíme možná tu dáme 1-2 LD tento týden, ale spíše to vypadá, že nulu to lehce přeleze každý den. Denní amplituda bude minimální.
Jak se bude situace vyvíjet příští týden je samozřejmě ještě daleko, ale ICON a ECÁK tam mají západní proudění a já jim věřím více než GFS. Letos fakt oceán moc neúřaduje a jednou to přijde. Za mě si tipuju, že na 90% bude příští týden teplejší než tento týden. Ale samozřejmě za pár dní budeme moudřejší.
Nevím jestli někde běží vánoční tipovačka, ale pro mou lokalitu tipuju obligátních 6°C v maximu, západní vítr, nějaká ta přeháňka.