PS večer jsem příspěvek, viz níže, dal do jiné rubriky, tak přesouvám sem. Stále sněží, na radaru už to od SZ slábne. Tolik sněhu v Praze už nebylo leta. Dle starého sněhu je tu mezi 18 - 24 cm. V centru méně, tam starý sníh zmizel. Vydatně sněžilo už několikrát, zásoba vody je fenomenální, zvláště na jihu, kde napadlo 60 - 70cm. Kdyby ten nehybný zelený pás šel přes Prahu, tak jsme měli rekord od 1969. Zde jsme se dle radaru pohybovali v modré až tyrkysové barvě, včera odpoledne chvíli i zelená. Do rána se ochladilo na -4,2st. Díky roční době, střihu větru a teplotnímu rozhraní to ale dobře kondenzuje i při slabších radarových odrazech. V létě by spadlo pár kapek. Začátek zimy je pecka, doufám, že tím to neskončí :-) a kdyby, tak stejně paráda. Běžky frčí i na pražské Ladronce, naposledy to tam za něco stálo 2017.
To je sněhu, já se picnu. Krása, každý den na běžkách a pořád lepší. Dnes jak v Krkonoších. Kde ve stínu zůstal starší sníh, blížíme se ke 20cm. Sněží drobně. Zajímavá situace, přesně 1. 12. 2010 přicházela níže od jihu a v Praze byla ráno sněhová kalamita. Sněžení ale bylo silné a přicházelo do teploty -9st. Na zahradě nám svítil vánoční stromek a byl jak homole a světýlka svítila pod sněhem. Občas jsem ho sem dával na připomínku a dnes vypadá téměř stejně a stejné datum. Dnešní večerní běžky skvělý, podmínky jak na horách. Loni jsem byl 3x a jen jednou to bylo slušný, jinak zima stála za prd. Vlastně tu letošní už mohu prohlásit za vydařenou. Srážkově super. Krásný začátek adventu.
Praha, Bílá Hora 382 m.n.m.