14. 10. 2023 13:06
14. 10. 2023 15:28

14. 10. 2023 16:01
14. 10. 2023 16:45
15. 10. 2023 08:34
Hodnocení výhledu je strohé, ještě tři dny slunce ve chladnější vzduchové hmotě, ale počínaje čtvrtkem bude minimálně zde zatažený mord do nevidím, místy prokládané deštěm. Celodenní tma se tedy blíží.
Co jsem se díval v minulých dnech na družici, tak se NO po ránu již měla tendenci na západní Moravě vytvářet, pokaždé nás zatím minula a rychle se rozpustila. Avšak od čtvrtku to bude již jiné kafe. Jak se ten mord tady usadí, tak ležet zde bude dlouho, neboť nějaké pseudofronty ho nerozpustí.
Nevypili jste náhodou flašku slivovice?
Zdejší průměr pro květen je 14,1st., záznamy z meteostanice ukazují průměr 14,4st., pokud odfiltruji stupeň na městskou zástavbu tak zjišťuji, že květen tu byl dokonce 0,7st pod DP. Za celý květen jsme měli 2 LD a to ještě o fous. TD 0.
Bazén jsem kvůli tomu napouštěl až po 20.6., kdy se to zlomilo a teprve poslední dekáda června se dá označit za letní s 2 TD. Za celý červen bylo jen 8 LD. První dvě dekády června to bylo většinou na svetr. Červen jako takový, byl díky poslední teplé dekádě prakticky průměrný, zdejší průměr je 17,6st., meteostanice naměřila 19,6st., po odfiltraci teplotního vlivu města byl nadprůměr jen 1st. A to všechno jen díky závěrečné teplé dekádě. Léto tedy skutečně začalo až okolo 20.6., do té doby byla vlezlá zima. Jenže říkejte to zdejším zimofilům, kteří v 10st. chodí v šortkách a při 20st. řvou, že je horko....
Čistě letní měsíce byl červenec a září, ze srpna mám smíšené pocity, neboť jeho první dekáda a poslední pentáda byla spíše říjnová, ale díky té heat wave to nakonec letní bylo. Ovšem ve slunečním svitu to srpen děsně potentoval, neboť září i přes kratší den bylo víc slunečnější než celý srpen. Výroba na FVE to potvrdila, neboť v září jsem měl vyšší výrobu, než za celý srpen.
CIAO.
15. 10. 2023 09:55
Tady v Ostravě byly vyjma dvou dní teploty v první červnové dekádě 23-26 st. a i v noci pak postupně bylo velmi teplo. Jaká vlezlá zima? A proč si od těch odchylek pořád odečítáš nějaký teplotní vliv města? V průměru se kterým porovnáváš už snad teplotní vliv města dávno je. Prostějov nepostavili na zelené louce v posledních dvou letech, takže to nedává naprosto žádný smysl. Říct, že červen a srpen nebyly letní měsíce, to je fakt něco. Nežiješ na Kanárech
15. 10. 2023 11:29
15. 10. 2023 12:37
15. 10. 2023 12:37
CIAO.
15. 10. 2023 16:43
15. 10. 2023 18:35
Ukaž mi v mém příspěvku, kde jsem řekl, že je normální mít v dubnu třicítky.
To je ta vaše hysterická dojmologie a podsouvání něčeho, co oponent nikdy nevyřkl.
Ať čtu svůj příspěvek 10x, tak tam nic takového nevidím, ty jsi normálně hoax dezinfo alias Vrabel.
Já jsem ve svém příspěvku pouze řekl, že 1 LD za květen neznamená léto, a poukázal na to, že kolikrát v jiných letech byly třicítky od dubna, což letos nebylo ani náhodou. To je vše. Tečka!!!!
Nikde jsem nenapsal, že je normální mít od dubna třicítky.
Doporučuji Ti ledový obklad na svou chorou hlavu.
Přiznám se, že některé zimofily tu vážně nechápu a bylo by dobře, aby se odstěhovali na Sibiř nebo na Špicberky. Léto s maximy 20st. si strčte do prdele. Co jsem na světě, tak mám léto vždy spojeno i s letními pařáky. A že jich i v 80tkách bylo, a že se vám to nelíbí, jak dnes je, tak to je váš problém.
CIAO.
15. 10. 2023 19:06
15. 10. 2023 19:24
15. 10. 2023 19:28
15. 10. 2023 20:03
Vzít sis z toho měl to, že 1 LD z května léto nedělá. Za léto v květnu by se dalo považovat horké období třeba od konce dubna, které už tu v minulosti taky bylo, a to velmi teplé počasí by bylo třeba povětšinu května. To je vše, co jsem chtěl říct. Nic víc a nic míň. Tvá hysterická reakce mne naprosto vykolejila, protože takhle se nedá diskutovat. Sedět v hospodě, tak máš na kebuli vylité pivo, aby ses zchladil.
Adi má pravdu - zbytečná přestřelka, avšak ne mojí vinou, ale Tvou hysterickou reakcí.
CIAO.
Vyrobil phpBB.com, čeština od phpBB.cz
e-Počasí.cz Všechna práva vyhrazena. ISSN 1801-6537