K počasí, ochlazení na normál tady na východě snad v neděli? Ecák drží teplo déle než GFS. Byt už se ani v noci nedá vyvětrat, tropické noci nepadají jen o fous.
, dnes 34,9°C a celý den Plzeňsko a Domažlicko válcuje ČR v dosažených maximech.
Tak at uz tohle odtahne doprd.... At je klidne 25 °C ale nizka vlhkost. Ja tomu "ochlazeni" moc neverim, nakonec z toho bude neco ala 20 - 23 °C. Uvidime co to rozhrani a prechod TN udela.
Být ten týden, tak tam bude náramně, jen okolo 23-26 v max a spousta slunce, jen zítra vedro. Další týden to padá na 16-20 a na přeháňky s možností čerstvého větru. Kovářova kobyla chodí bosa?
Dididimu bych osvěžil paměť s tím, že trvalý déšť byl úplně běžným jevem v první srpnové dekádě a já děkuji Bohu za každý den bez deště.
Aktuálně krásná vlahá noc 25,5st. a vlhkost 67%, no paráda, konečně si prvně v létě užívá bazén i manželka, toť je velmi vzácný jev. Kéž by to alespoň do pátku ještě vydrželo a v sobotu nepršelo, neboť máme tradiční tenisový turnaj v čtyřhře. Takže bych rád, kdyby to některým modelům vyšlo a ochlazení i s deštěm přišlo až příští týden.
Dnešní max. bylo 33,7st. avšak při vlhkosti 31% to byl ničím výjimečný normální pařák.
Jinak nad těmi hodnotami jen kroutím hlavou
. a připadá mi, že Morava je asi jakási oáza normálnosti oproti Čechám
Nicméně, tady potoky tečou naprosto v pořádku, v červenci to bylo horší. Těch téměř 90mm (přesně 89.7mm) je z první dekády srpna ještě pořád znát. Dnes jsem sekal trávu již podruhé za týden a půl. Zatím náznaky opětovného žloutnutí nevykazuje, neboť je stále sytě zelená jako brčál.
CIAO.

Tak to jste ráj na zemi. Já sekal před barákem letos 2x, z toho jednou jsem bral jen jakýsi přeživší plevel, protože měli přijet moraváci na návštěvu, tak abychom nepřišli do řečí
.
.
.
.
tady jsem měl vůbec obavy, aby se dnes s mým kolegou uskutečnil plánovaný tenisový zápas.Jako jediní z celé ĆR jsme dostali slušnou zálivku, i když nic nebylo v modelech.
Do 14h hic jako prase s max. 34,5st., ovšem pak slejvák během 60min docela místy silný, že jsem měl stažený zadek, jestli vůbec budeme hrát.
Naštěstí to přímo u nás v centru dalo 3mm. V okrajových částech to bylo možná i více. Teplota sletěla na 25st. ale 70% vlhkost. No a teď v tom hrajte tenis.
Antuka sice akorát zalitá, ale já po dvouhodinovém dramatu jsem prohrál 4:6,7:6(9:7),2:6, nebo\ť už jsem jednoduše neměl sílu. Kolega mne u sprchy musel pomoc vysléct z dresu, neboť i když mám díky sestře ze zdešího tenisového zázemí dresy s nejnovější technologií, nešlo to ze mne normální cestou dostat důle. Zkrátka dnes to bylo jak na turnaji v Kalkatě.
Všechno po zápase spravilo 5 piv, ale cestu na záchod jsem nenašel, neboť nebylo co vydávat. Tak jsem byl vyšťavenej. 
Za srpen máme tedy již 92,7mm. Co by za to jiní dali.
Jestli mne Ovar někdy pozve na návštěvu, klidně se na jeho vyprahlý skanzen pojedu podívat.
A klidně mu nějakou vodu v kanystru dovezu.
nicméně, prý my češi jsme světoví přeborníci, máme prý patenty na výrobu vody i poušti nejen pro vojenské účely, dokonce i Austrálie to od nás chce kupovat, tak Ovarovi a podobným doporučuji si pořídit takovou jednu větší krabičku, prý to vyrobí 600l vody denně a budou mít po starostech.
Stačí to jen zapojit do zástuvky a divy jsou na světě. Pokud by to nestálo víc jak 50tis. Kč, tak bych o tom uvažoval v civilním provedení to dát do sklepa. Odsaje to vlhkost a budu mít tolik vody ročně, ze můžu v klidu odpojit vodovodní přípojku.
CIAO.

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé