Uživatelské menu

Statistiky

  • Příspěvků dnes1
  • Příspěvků včera0
  • Celkem příspěvků97829
  • Celkem témat1103
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Předpověď počasí na srpen 2023

Předpověď počasí v České republice na kratší i delší období, které sestavují samotní uživatelé - amatérští meteorologové.

Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod Troll » 30. 07. 2023 19:35

Tak červenec nám ve svém závěru ukazuje konečně typické středoevropské letní počasí s příjemnými teplotami, které mezi bouřkami a přeháňkami umí stoupat i nad 25 st. a jinak od všeho něco, chvíli slunce, chvíli déšť, bouřka, vítr, pocitově jak velké dusno, tak chvílemi na větru i relativně chladno. Alespoň se trochu snižuje enormní sucho, i když se zde nedostaneme ani na 50% červencového srážkového normálu. Vše se vyprší Z od nás, obejde nás to S směrem přes Německo, nebo pak jižně přes Litoměřicko popř. se začne tvořit až V - JV od nás. Denně tak 1-3 mm z okrajů bouřek a přeháněk.

Podobný styl počasí patrně bude přinášet i poč. srpna s tím, že přechodně se může ještě více ochladit, skoro bych řekl opožděný medard ve své teplejší verzi. Přechod jednotlivých frontálních systému přes nás je již v létě v poslední době téměř raritou. Pro vrchol léta se tedy na poč. srpna bude jednat přechodně i o mírně podnormální teploty, ale žádná velká zima nebude, snad jen při případných trvalejších srážkách max. do či kolem 20 st. zde. Hned 1. 8. snad konečně dorazí i nějaké plošnější srážky. Zatím to vypadá, že proměnilvé letní počasí s mírnými teplotami potrvá asi po celou 1. dekádu měsíce, což je skvělá zpráva i pro houbaře. Teploty typicky 20/25 st. tedy bez veder a přitom na kraťasy. Ve 2. dekádě se pak rýsuje možnost opět teplejšího a slunečnějšího počasí, ale je to ještě velmi daleko. Pokud bych si měl tipnout dále, tak druhá půle srpna ještě přinese i tropické dny a více slunce, tedy opravdové pozdní léto pro všechny, kteří se veder z prvních dvou dekád července ještě nenabažili. Také tam vidím v kontextu posledních let zatím i šanci na lepší výchozí podmínky na alespoň trochu lepší zimu.
Troll
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 1547
Registrace: 10. 10. 2010 20:51
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 38

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod hanz » 31. 07. 2023 06:59

Ahoj,

Víkend opět přinesl srážky dle přepokladu a teploty typické pro střední Evropu s chladnými rány. Srážkové úhrny byly celkově do 5 mm ale i tak už je v lese celkem mokro po deštích z minulého týdne a začínají růst první hřiby. V sobotu byl letní den a na obloze bylo střídavě zataženo a polojasno....zajímavé, že bylo velké dusno a přitom nás nezasáhla nějaká silnější bouřka, letos je těch bouřek poměrně málo na to jaké jsou podmínky, zde jsem zaznamenal od června pouze 2 silnější bouřky, jinak je to slabota. Neděle již byla chladnější s max. teplotou 23 st. a slabými přeháňkami odpoledne.

Srpen začne deštěm, tedy jinak než červenec a jeho první dekáda bude zřejmě teplotně kolem průměru a srážkově zřejmě taky.

Jinak červenec skončí jako teplotně nadprůměrný, díky poslední dekádě se ale odchylka od normálu zmenšila. Navíc od března do června bylo období, kdy byly měsíce buď průměrné či podprůměrné...
hanz
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 1507
Registrace: 30. 04. 2008 14:32
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 6

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod Adi » 31. 07. 2023 12:54

Ahoj,

Vidím to se srpnem podobně jako Troll.
První dekáda relativně chladnější, pak se to během začátku dekády druhé začne lámet k teplejšímu a suššímu módu.
Je taky pravda, že takto Atlantik během léta již neúřadoval dlouho, což je jen dobře.
I onen lehce optimistický tón před další zimní sezónou si neodpustím. Letos relativně chladnější/normální vsuvky jsou delší, než třeba vloni.

Jinak zítra zde zaprší na frontální vlně, ve středu by naopak mělo být relativně nejpříznivější počasí, no u nás na V snad i během čtvrtku částečně, pak to s velkou pravděpodobností padá na vlhký a chladný závěr týdne.
No uvidíme
A.
Ps. Za červenec 101,1 mm srážek, jsme tedy na normálu za měsíc. Je ovšem pravda, že červen měl jen lehce přes 40 a květen skončil s 2/3 normálových hodnot. Jinými slovy potok je opět bez vody, ačkoliv svrchní vrstvy jsou stále relativně vlhké a zalévat netřeba. Spodní vody jsou na tom očividně stále špatně
Dnes nacmrdalo 7 desetin mm k ránu, jinak v posledních třech dnech nás srážky mijí, holt JZ dálnice. Za jiných okolností bych nadával, nyní si užívám čistého luftu a vlídné povětrnosti. Dnes krásně polojasno, nyní oblačno a teplota je na 22.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Adi
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 3481
Registrace: 16. 09. 2008 19:51
Bydliště:
Typ meteostanice:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 43

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod Ovar » 31. 07. 2023 16:24

Výhledy jsou teplotně luxusní, až nezvykle výborné, chrochtám si i nad nočními minimi. Koupacích teplot jsme si jen letos užili až až. Srážkový výhledy taky dobrý problém je, že jaksi nevychází.
Červenec uzavírám s 28 mm, tohle nadělení přišlo po červnu s 32 mm a po květnu s 35 mm :mysl: . Veškeré srážky v předpovědí jsou den předem zredukovány na minimum a realita je pak v desetinách nebo jednotkách milimetrů. Ač těch 15 mm co spadlo během posledních 7 dní v 5 přeháňkách osvěžilo povrch a ve stínu třeba vylezl i trávník, tak odlesňování krajiny pokračuje vesele dál i přes teploty kolem 20°C.
Je to velkej pech, severně od nás je oblast, kde plošně nakydalo přes 50 mm během 2 dnů. To tady napršelo s odřenýma ušima za 2 měsíce :mysl: .

Tady pro pobavení mapa neexistujícícho sucha, aneb když 200 mm deficit vyléčí 15 mm během sedmi dní. Děkujeme za tento projekt sucha a posíláme klíčenku.
https://www.intersucho.cz/cz/sucho-v-okresech/?region=domazlice

Taky mi to smrdí, nevěřim, že takhle příjemne vydží do konce měsíce. Podle mě se teda nemáte s tou zimu na co těšit, letos se opět hlásí rekordní čísla v teplotě moří, roztátých ledovců a globální teplotě, ale ironicky právě tohle může třeba způsobit rekordní, leč krátké, kalamity.
Ovar
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 1833
Registrace: 24. 12. 2012 14:28
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 48

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod hanz » 01. 08. 2023 07:41

Ahoj,

Srpen začíná chladně a deštivě. Při srážkách teploty stěží vylezou ke 20 st., spíše mi takové počasí sedí k samotnému konci srpna či začátku září ale letos už i červenec přinesl několik chladnějších dnů. Je to opravdu letos po delší době, kdy nás přechází jedna fronta za druhou a to bude ještě minimálně týden pokračovat. Jinak chtělo by to zapršet hlavně tam, kde srážky dlouhodobě nejsou, zde jsme se dostali za červenec dokonce lehce nad srážkový průměr.

První srpnová dekáda bude zřejmě teplotně lehce podprůměrná, dále s velkou pravděpodobností přijde během srpna ještě jedna hotwave, v jakém rozsahu je otázkou. Celkově odhaduji srpen jako teplotně lehce nadprůměrný měsíc a srážkově v průměru.

Edit: Zde trvale prší již od 9 hod., nejprve šlo o slabounký déšť ale poslední cca 2 hodiny prší již mírně a první srážky za srpen budou dvouciferné. Je to ale typická modelová situace, kdy při těchto srážkách dostává nejvíce východ republiky a západ Slovenska.
Naposledy upravil hanz dne 01. 08. 2023 13:29, celkově upraveno 1
hanz
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 1507
Registrace: 30. 04. 2008 14:32
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 6

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod dididi » 01. 08. 2023 11:45

Dnes typická ukázka jak se zde projevuje klasická frontální vlna a trvalé plošné srážky na ní. Od půlnoci skoro nepřetržitě prší slabou až velmi slabou /neměřitelnou/ intenzitou a za 12 hodin spadlo 2,2mm.
Běžná 10-ti minutová přehánka za frontou dá v pohodě i víc.
Před včerejší supercela prolétla severně kolem baráku bez jediné kapky. Další 3 bouřky také v bezprostřední blízkosti pár kapek až desetin mm.
Tak že z tohoto bouřkového eldoráda 2,8mm z ranní přehánky a 1,3mm z té úplně poslední večerní. Červenec skončil na 65mm když polovina z toho spadla cca za 12 hodin.
Ač za poslední červencový týden spadlo 46mm tak když kopu brambory vlhkost není už v 10-ti cm. Pokud nepřijdou další srážky nečekám ani že tohle bude stačit na růst hub.
Výhledy jsou sice poměrně srážkově slušné ale bohužel jsou to situace zatím podobné té dnešní což ve zdejších končinách znamená celkem prd.
Koupací sezona začala pozdě a skončila brzo. Já tam sice ještě určitě vlezu ale už nikdo další. Dnes má voda 21,5 za týden to bude již pod +20. Teplo ba ani případné vedro ve druhé polovině srpna už moc nezmůže.
Dny již výrazně kratší slunce nízko víc než +23 už to nedá a to ještě za předpokladu že přijde nějaký ten tropický den.
Ale první polovinu srpna jsem skoro furt v práci mam 12 dvanáctek do 16.8. tak že z tohoto pohledu jsem za chladnější počasí rád.
V polovině září jedeme na Slovensko mohlo by přijít pozdní léto.
dididi
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 2933
Registrace: 24. 12. 2013 11:08
Bydliště:
Typ meteostanice:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 41

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod wenzel » 01. 08. 2023 13:37

U nás jsme na tom dnes podobně, dlouho drobně pršelo, celkem 1,5 mm. Minulý týden spadlo celkem 34 mm, za červenec 53 mm. Něco by mělo spadnout zítra večer, ale bude to asi o prsa korejské ženy, zda nás to chytne či ne, protože severozápad asi tradičně ostrouhá. Velkým otazníkem je sobota. Poblíž našeho území by se na zvlněném rozhraní měla vytvořit podružná TN se srážkově vydatnou frontální vlnou. Modely ji stále hází od západu k východu a od severu k jihu. Jasněji bude asi až ve čtvrtek.
wenzel
Nováček
 
Příspěvky: 679
Registrace: 12. 10. 2008 09:17
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 12

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod Troll » 01. 08. 2023 21:06

No zde spíše z hlediska srážek zklamání. Úhrny v mé oblasti za 24 hod. kolem 4-10 mm a odpoledne i dusno s max. 23 st., sluncem a večerní vzdálenou bouřkou, která nadělovala opět jižně od nás. Hlavně že předpovědi CHMI pro Z a S slibovaly max. kolem 18 st.

Bohužel nejméně srážek zde v okolí zejména na horách, naopak úzký pás na jejich úpatí dopadl, vedle míst s tou podvečerní bouřkou, relativně nejlépe. Namokřeny jsou vrchní 2-3 cm půdy a pod tím totálně vyprahlo. Čekal jsem více, zejména pak na SV Krušných hor, kde modely počítaly 20-30 mm a realita sotva 20% tohoto množství. Takovéto situace znám ze zimy a tehdy nám i SV části Krušných hor relativně přejí. Nyní to holt nevyšlo. No nevím, zda to v kombinaci s cca 20 mm z poslední dekády července bude na růst hub stačit, pokud naprší i v příštích dnech, tak snad díky nižším teplotám alespoň lokálně.

Také zítřejší srážky nás, pokud vyjdou předpoklady modelů, zřejmě obejdou jižním směrem. Nezbývá než doufat v něco o víkendu, protože od května je každý měsíc srážkově podprůměrný a za červen a červenec nespadla dohromady ani polovina toho, co by teoreticky mělo a k tomu ta vedra. Z modelů nám do dalších dnů asi opakovaně nejvíce přeje WRF, nopak ICON je naprosto o ničem. Jinými slovy, pokud za 1. dekádu srpna spadne obvyklé množství srážek, budu rád a brát to za úspěch. Sice nyní prší každý den, ale např. pod stromy se to často vůbec nedostane, nebo jen lokálně. Nakonec ani víkend asi nebude nijak chladný, vyjma míst s trvalými srážkami. Teploty jsou a budou v podstatě i nadále střídavě na normálu a lehce pod ním (teplé noci). Přechodné ochlazení do mírného podnormálu teplot asi až po neděli. Pak už se ale směrem k polovině měsíce rýsují první nástřely možné horké vlny, o jejímž příchodu dříve či později víceméně nepochybuji.
Troll
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 1547
Registrace: 10. 10. 2010 20:51
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 38

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod mnej » 01. 08. 2023 22:03

Ahoj kolegové, tak za dnešek tady by se nemusel stydět ani listopad. Celý den totální tma, fujtajbl, to je katastrofa, teplota po většinu dne na 17st.. Nechápu, proč si takové dny nemůže léto odpustit, když za měsíc se s takovými dny opět roztrhne díky vlivu NO zas pytel. :( Kdyby aspoň zapršelo pořádně, ale úhrn 2,6mm je hovňajs, a přitom po sobotní bouřce s 11,7mm to stačí na to, aby už bylo blato. :( Takže práce venku opět stojí, a tak práci v kanclu jsem bohužel musel dnes vzít zavděk :-@
Koukám, že moje červnové predikce o krátkém, ale horkém, létu se začínají naplňovat. Výhledy spíše podzimní v módu 18-22, a někdy po půli srpna nevěřím, že se ještě opravdové letní počasí vrátí, uvidím, jestli se modely během týdne ještě neumoudří, jinak již zahájím bazénovou derniéru instalací darlingu na spotřebování vody v domácnosti. :( Sv. Anna, chladna z rána přišla letos přesně a Vavřinec, první podzimec to může zazdít definitivně na delší čas a pak na podzim, díky vlivu NO, je opětovné teplé počasí pro nás už na hovno. :-@
Posledních 5 dnů července docela devalvovalo jinak slušnou měsíční výrobu na FVE. Letošní rok ve srovnání s loňskem na výrobu stojí za starou belu. Zima a jaro víceméně o dost horší než loni. Až květen s červnem snesou trochu měřítko s loňským rokem a červenec to opět zase potentoval. :( Takže letos si o loňské výrobě můžu nechat jenom zdát, to už se ve zbývajících měsících nedožene. :(
Červenec zde nabídl průměrnou teplotu 22,5st, tedy 3 st nad DP, vzhledem k rozpálenosti středu města, které bylo v některých dnech opravdu silné, bych pro objektivitu z průměru jeden stupeň odečetl, neboť mimo městskou zástavbu bych tohle na 99% nenaměřil. Co se týká srážek, díky sobotní bouřce, která dala zmiňovaný vyšší úhrn, zde spadlo celkově 38mm, byl DP naplněn na 50%. CIAO. :jasno: :jasno: :jasno:
mnej
Nováček
 
Příspěvky: 799
Registrace: 09. 10. 2016 22:09
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 16

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod Ovar » 02. 08. 2023 10:00

Můžete mi prosím někdo vysvětlit, proč se tu vytahují pranostiky o svaté Anně, když za poslední týden (od 26.7). byly rána "chladná" pouze 2, dívám se že v Prostějově ani jednou teplota neklesla pod 10°C, a ostatní rána měla minima 15,2°C, 16,4°C, 16,5°C, 16,1°C, 14,6°C. U nás bylo jedno ráno lehce pod 10°C jinak ostatní rána byla dokonce spíše teplejší než v PV :D .
Jen bych ti Mneji rád připomněl, že tato minima byla průměrně i vyšší, než jaké má většina poloh (mimo centra města) u hot wave, nebo spíše obecně u letního typu počasí, kdy je sušší vzduch. U nás teda rozhodně ano, mám za poslední týden naměřené i minimum přesahující 17°C, což je asi dokonce 3 nejvyšší teplota letos...

Já jen, že to ohánění pranostikama občas tady :D ....
Navíc jestli si dobře pamatuju, tak se to už řešilo a zrovna tato pranostika vznikla v době, kdy byl kalendář ještě v jiném složení a vztahovala se na dny koncem srpna nebo dokonce na období začínající až v září, snad mě znalejší opraví.
Ovar
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 1833
Registrace: 24. 12. 2012 14:28
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 48

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod pazout » 02. 08. 2023 10:41

Zdravím z Chomutova,

se srážkami je to tu podobné jako u Trolla v Ústí. Významné srážky byly jihovýchodněji (od Lounska po Litoměřicko) a v přilehlé části Krušných hor toho za červenec spadlo jen o trošku více než tady na úpatí. Neděle byla prvním dnem od dubna, kdy propršelo při krátké odpolední průtrži pod stromy. Díky vlhčím posledním 10 dnům v červenci jsme to téměř dotáhli na průměr. Za srpen již máme 6mm, ale dál je to velký otazník. Dnes to pravděpodobně půjde jižněji, ale nějaké 2mm asi zde z okraje srážkového pásma spadnou, sobota je už jistá a pravděpodobně bude zde i nejtepleji díky absenci srážek (tentokrát si na své přijdou hlavně na jihu Čech a na Moravě). Rajčata zrajou jen velmi neochotně a chtělo by to v srpnu alespoň týden teplejšího počasí. Z ovoce je letos hodně slušná úroda pološvestek (odrůda Čačanská lepotica) a vypadá to i na dosti jablek. Slabší je to u hrušek a špatné u broskví. Pokud by srpen byl srážkově v průměru, tak za tři letní měsíce jsme na 150mm.
pazout
Nový člen
 
Příspěvky: 143
Registrace: 14. 07. 2016 11:55
Bydliště:
Typ meteostanice:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 1

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod hanz » 02. 08. 2023 11:33

Ahoj,

Jak čtu ty příspěvky z Čech, moc štestí na srážky tam nemáte. Zde naopak se srážky celkem rozjely a ten největší příděl nás ještě čeká teď o víkendu a to tu v půlce července bylo pořádné sucho a spálená tráva...přijde mi, že tady se to vždy začne kompenzovat a zaprší.

Chladnější nebo průměrné počasí potrvá ještě cca týden a pak tam jsou náznaky teplejšího počasí. Pokud vyjde předpověď na víkend, budou tady maxima při srážkách kolem 15 st. a to nevím, kdy se naposledy stalo začátkem srpna. Jinak občas se to děje a zřejmě to tak bude, že v jednom z nejteplejších měsíců bude chladněji než letos 1. ledna.
hanz
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 1507
Registrace: 30. 04. 2008 14:32
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 6

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod Troll » 02. 08. 2023 17:16

Tak nakonec se zdá, že to srážkové pásmo nakonec přechází trochu dále na SZ než modely očekávaly a krásně prší už přes 2 hod. Máme další 4 mm. Alespoň něco. Noční vlna patrně už zde nepřinese téměř nic. V sobotu se to pak asi opravdu celému SZ vyhne. Nicméně pak na přelomu týdnů v chladnějším vzduchu tam ještě šance na další srážky je. Pak asi vliv TV a kolem pol. měsíce návrat přinejmenším letního počasí. Jestli rovnou i tropy, to je zatím otázkou, ale dny nad 25 st. na většině území jsou podle mě velmi pravděpodobné.

S tou sv. Annou to samozřejmě neplatí, nevím, zda byl svátek Anny dříve o měsíc později, ale při pohledu na prům. minima je zřejmé, že nejteplejší noci bývají až poč. srpna a citelnější pokles nočních tepot pak nastává až cca 3 týdny po Anně. Někde jsem četl, že pranostika má spíše na mysli pocitově chladno při anticyklonální situaci s ranní rosou koncem července následující po delším cykonálním období souvisejících s Medardovshou cirkulací.

Jinak skutečnost, že je některý den ve vrcholném létě chladnější než některý velmi teplý zimní den nepovažuji zvláště mimo tepelný ostrov města za nic až tak mimořádného. V minulosti, kdy dny s prům. denními teplotami kolem 10 st. zde a třeba jen kolem 5 st. u mě na chatě nebyly v červenci ničím až tak výjimečným, se to stávalo dá se říci možná ve většině let.
Troll
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 1547
Registrace: 10. 10. 2010 20:51
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 38

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod Adi » 02. 08. 2023 19:09

Ahoj,
Tak za včerejšek 3,7 mm ve slabém půldenním dešti. Takže na to, jak celá frontální vlna vypadala, docela zklámání - ovšem to je dáno JZ/Z cirkulací.
Dneska polojasno, nyní oblačno a teplota olizovala zespod 24, mírný vítr a skvělý luft. Krásné léto.
Ano, zítra na studené frontě něco sprchne tady, hádám, že u Ovara a Radeho dnes muselo zapršet. Ovšem nevím, jak u Tomfíka, tam to patrně bylo a je dost mizerné, ovšem o víkendu se zahojí. Víkend vypadá opravdu výživně, modely se předhánějí v desítkách mm (nejen) pro náš region, tož jsem zvědav.
Chladno určitě vydrží do konce dekády, pak zřejmě tlaková výše, nebo její okraj. Ale - záležet bude hodně na tom, zda vyrostre výběžek výše západně od nás, nebo naopak se na stejném místě vytvoří níže. V druhém případě by to znamenalo docela slušnou hot wave po většinu druhé dekády měsíce. Ono nechce se mně nějak věřit, že by léto tak rychle hodilo ručník do ringu s ohledem na přehřátý jih. Úpřimně po horku vůbec netoužím, ale občas Amík vynese na světlo Boží horký výstup, nad kterým je třeba se pozastavit. Navíc třeba v 6z ansámblech je hodně teplých výstupů pro půli srpna a kousek dříve, přestože hlavní run je poměrně chladný. Nový to má přesně opačně, ovšem trend k růstu teplot je tam taky.
No uvidíme
Přeji klidný večer
A.
Ps. U nás letos na sv. Annu pranostika docela sedla. Teplota ráno klesla na 8,1 v minimech, při zemi bylo stupňů 6.
Stran historických pramenů ono zde bývala i změna kalendáře v 16 století, což znamenalo posun svátku/data o víc, než týden, což může hrát taky určitou roli. Těžko říci. Je zajímavé, že Poláci mají navlas stejnou pranostiku, Od świętej Anki, chłodne wieczory i ranki. Nicméně v nedávné milulosti okolo svaté Anny, resp. před ní, byly nejteplejší noci, ona znamenala pomyslný zlom, že minima začla zvolna padat. Podle mně o tom přesně pranostika je. Nyní se vrchol léta a nejvyšších minim posunul více do srpna, o cca dva týdny. Tož tak.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Adi
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 3481
Registrace: 16. 09. 2008 19:51
Bydliště:
Typ meteostanice:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 43

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na srpen 2023

Příspěvekod JABO » 02. 08. 2023 19:22

Zdravím z Děčína...
srpen se pochlapil a máme zatím 23 mm - pokud porovnám s červencem s 38 mm, tak je to docela slušné - už je mokro i v lese pod stromy...
Povrchové sucho je tedy zatím pryč...

V neděli jsme se vrátili z rakouských Alp a tam o nějakém suchu nemůže být řeč - pokračuje tam proměnlivé počasí z občasnými srážkami..
JABO
Nováček
 
Příspěvky: 1327
Registrace: 25. 11. 2014 17:39
Bydliště:
Typ meteostanice:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 15

Co je to hodnocení?

Zpět na Předpověď počasí

  • Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé