Ahoj po delší době. Co říct, v Itálii bylo asi jen o 1-2°C tepleji než v ČR
, ale v Jižním Tirolsku je ultra vlhký vzduch, takže pociťově mnohem horší. Každý den vlhkost, která snižovala viditelnost až na 10-15 km, v takové míře tohle v ČR není. Italské bouřky jsem se nedočkal, škoda no. Každopádně JV městečka u Gardského Jezera měli letos bouřek asi už plné zuby, protože tam byla poničená vegetace i majetek od silného krupobití. Naše zahrada v Česku se srážek také nedočkala, týdenní úhrn byl dechberoucích 0,5 mm. Ale okolní města si užily více, Domažlice měly 2 bouřky s úhrnem přes 40 mm. Ve Stodu padaly 2 cm kroupy a Holýšov hlásil vyplavené sklepy. Takže jsme se ani v srpnu nedostali přes 100 mm, škoda, bylo to už nadějné. Každopádně u nás poslední srpnový týden nepřenesl nic teplotně převratného (jak jsem očekával), byly jen 3 tropické dny s maximem 30°C.
Co mě pobavilo tak je zítřejší počasí. V pátek kolovaly na FB mapy, jak bude v Čechách 12°C a na JM a na Slovensku bude 32°C, u toho hlášky typu "nebude vám tam na západě bratia zima?". Tohle fakt miluju, hlavně když v červnu a červenci chodilo peklo ze západu, tak se nikdo ze západu neptal, jestli nebude nikomu na východě zima
.
No počasí mění, dnes to vypadá tak, že zítra i v úterý bude v Čechách
tepleji, než na JM a na Slovensku
, fakt k popukání. Ale je to něco za něco, v Čechách bude tepleji, protože tu nebude pršet a bude i méně oblačnosti.
Takže místo 12°C bude kolem 22°C v Čechách a na východě místo 32°C bude pravděpodobně 17-20°C. Takže žádný extrém, velmi příjemné ochlazení všude. Jsem zvědav, jestli se letos dočkáme ještě nějaké pořádné bouřky..