. Pak čtu, jaká už je serie nadprůměrných a suchých měsíců, ale jak už tu kebull psal, kdo si teďka vzpomene na to, že vegetace v letošním roce začala o 3 týdny později a o 3 týdny dřív i skončila? Že září bylo nejchladnější za několik let a že červen byl poměrně chladný (až na jednu periodu) a velmi deštivý?
.
.
. Je toho určitě víc, při tom nechápu na koho tady toto stěžování si směřuje, na přírodu ? Je to trošku mimo, ale ono většinou, když si někdo stěžuje na počasí, tak to má podobně i jinde
. Já se na všem snažím najít nějaké to pozitivum, někdy je to těžší, někdy lehčí .. Doblblé jsou spíš modely, než příroda
teď je asi fakt lepší sledovat to den po dnu, protože ať se na to dívám jak chcu, na víc dnů tam vidím jenom gulášek .. a neumím si z toho teda udělat nějaký názor, momentálně ne.
a tipl bych si že jo... já teda kalendářně ještě nejsem ani v půlce zimy, proto ta opatrnost. měj se a to nemyslím nijak zákeřně! 

. Už tu spíš chatuju a píšu svoje pocity, což asi návštěvníky "zvenku" moc nezajímá
ps: když si milovník zimy, je dobré být i milovník ostatních období 
. Osobně at se ted podívám na jakýkoliv model (GFS, ECMWF) tak tam zima prostě není. Ansábly sice ukazují drobné "ochlazení kolem 20 ledna ale i kdyby to vyšlo, o čemž celkem pochybuji tak se můžeme bavit o zimě tak od 700mnm aale né tady na Jížní Moravě. Indexy NAO i AO navíc půjdou do + kolem toho 20.ledna takže i toto "ochlazení" budou modely podle mě neustále odsouvat a do konce ledna zima prostě nedojde.Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé