No, vortex je sice rozpadlý, Atlantik se v nejbližších dnech neoživí, ale zimní počasí nejméně do počátku Adventu můžeme i tak prakticky vyloučit. A i kdyby se díky inverzi někde přechodně ochladilo a vyskytl se slabý mráz, ve výšce bude po většinu období velmi teplý vzduch a na horách tak budou i tak častější teploty nad 5 st. než ty kolem bodu mrazu. Takže tam, kde ještě nějaké zbytky sněhu z minulého týdne nebo z října leží, pravděpodobně až na ojedinělé výjimky v hřebenových partiích nejvyšších horstev zcela odtají. Listopad tak bude v lepším případě teplotně normální, ale místy se klidně ještě může přehoupnout i do nadnormálu, protože v následujících dnech bude občas skutečně velmi teplo s max. někde až do 15 st. Ojediněle, zvláště v závětří hor díky fénu bych nevylučoval i více.
Nicméně mnou již dříve odhadovaná možnost ochlazení v posledních dnech měsíce je stále ve hře, i když nějaké vyloženě zimní počasí z toho podle mě zatím nebude, snad ale začne v závěru měsíce sněžit alespoň na horách, kde už je tou dobou nejvyšší čas, aby se začala vytvářet trvalá sněhová pokrývka. Co se týče možnosti významnějšího ochlazení, viděl bych jí až v prosinci, možná dokonce až v jeho 2. dekádě. Ale i tak by to ještě šance na vydařenou zimu podle mě nijak významně nesnižovalo. Od poč. měsíce bych si i přes občasné ústřely modelů nějakou zimní idylku pro nížiny nesliboval. Ale jinak by se mi samozřejmě líbila. Ale s ohledem na předchozí roky budu ale spokojen i když pravá zima dorazí teprve před Vánoci, pokud tedy vydrží delší dobu.

Budeme takto obohacování nejspíše až do čtvrtku, načež se inverzně ochladí. Dále bude opravdu záležet na výši západně od nás, kde se posune a níži na severu.