. Do té doby a od té doby prakticky nic. Po dnešku budeme už suverénně nejsušší oblastí a zatím to nevidím na změnu.
... Naposledy pořádně rostly 2014 na Boskovicku, kde je to se srážkami o celý klimatický stupeň lepší.
Víme, jak na tom Aladin poslední dobou je 

. Pokud se nepletu, tak v JZ Slovensku je historické sucho, ale tyhle výstupy vznikly po přechodu bouřkového systému, který JZ Sloveska "zalil". A stejné je to i v Čechách, mapa spočítala, že na Domažlicku napršelo průměrně 20 mm srážek, sucho? Kdeže sucho je přece po 20 mm zcela vyléčeno!
. Ještě pár takových pásem na stejných místech a bude na pár týdnů pokoj od sucha a těch keců, pak už se počasí snad umoudří
.
. Kolikrát už jsem takhle čekal...
. Červená barva je i na Boskovicku, kde prosím pěkně napršelo letos téměř dvojnásobné množství srážek, než u nás a teplota je tam letos v průměru nejméně o 1,5°C nižší, téměř s absencí tropických dnů, čili odpar tak poloviční? Prostě blbost. Skutečné katastrofální sucho je anebo bylo na JZ Slovenska, na Slovácku, Znojemsku, části Hodonínska, na části JV Moravy, Litovelském Pomoraví a na JV Třebíčska. O Čechách radši nepíšu, nebo bych mohl některé Moraváky asi naštvat.
, kdo by tady věřil tomu, že tu bývá takové množství tropických dnů a ohromné sucho, já před několika lety teda ne. Ale protože jsem to tolikrát viděl na vlastní oči a měl možnost srovnání, tak vidím.
. Aspoň dozrají fíky, granátovníky, olivy, kiwi, kaki a další subtropy, co máme na zahradě
.
.
. Viz meteo.amut. U nás je totožně, 31,1.Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé