No, v závěru týdne má přecházet fronta, fandím aktuálnímu GFS, ten ji dává v pátek navečer, zatímco ecák až v sobotu v noci nebo pozdě odpoledne. GFS tam má pak srážky i v neděli, podle ecáka by vše rychle skončilo dalším výběžkem VT. Dlouhodobě oba modely dávají pokračování horkého období i potom. Bohužel se začíná naplňovat má předtucha ohledně onoho protaženého výběžku VT. Tohle v létě - zejménba v posledních rocích nekončí dobře. Vzduch se stačí vysušit a prohřát a pak případné ochlazení to má pak nad kontinentem těžké, zejména, když je zonál oslaben a začíná opět fungovat saharský expres.

.
. A tohle není v žádným případě o tom, že sytý hladovému nevěří, jsem jen realista a vycházím z toho co vidim. Až bude nářek nad suchem oprávněný, rád si to vyslechnu, ale zatim mi přijde, že hledáte venku něco, co neni..
já jen vycházel ze svého úhlu pohledu, plus dlouhodobých výstupů pro svou oblast.. a taky z možného vývoje tlakového pole, a co se týká samotných srážek, nejbližší zajímavější srážky pro mou oblast tam zatím nevidím.. možná v týdnu od 21. Takové ty ústřely, třeba na příští víkend moc neberu.. myslím teď ecáka, květen byl pěkný... Ale léto bývá nejdeštivější období v roce a letos to tak nevidím.. je na tom něco špatně? Ale máš Ovare pravdu, já se za normálního nepovažuji, určitě ne za většinově uvažujícího.. hezké dny 
Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé