Již dnes to bylo přes poledne na slunci na tričko, pak však přiletěl hnus fialovej a neměřitelně něco nadrobilo. Včera též rovněž nadrobilo 0,5mm, tak doufám, že snad na nějakou dobu už bude bez deště.
CIAO.

Jinak kde se střídají ty chladnější a teplejší zimy a léta? Kdy bylo poslední podprůměrné léto v ČR? 2005? To už je celkem dlouho. A zima? To už bude taky minimálně dobrých deset let.
- když téma GW zde opět rezonuje
- https://www.bbc.co.uk/programmes/m001cw6z?at_campaign=64&at_medium=custom7&at_custom4=4BB1E1A2-4298-11ED-A04E-39F72052A482
Dává to celkem logický smysl jelikož topná sezóna se tradičně zahajovala když klesly průměrné denní teploty pod 13°C, ale to jsme se bavili o vytápění na tepelný komfort cca 21-22°C. Pokud snížíme své požadavky na 18-19°C v interiéru tak logicky nám klesne venkovní průměrná denní teplota od které musíme topit přibližně na 10°C což je přesně náš případ. Je pravda, že bylo pár dní kdy byla průměrná denní cca 8,5-9°C a to už opravdu bylo hraniční a měli jsme tu ráno čistých 18°C což je pro mě hranice diskomfortu. Pak ale stačilo trocha slunce přes den nebo když jsme hodně vařili a teplota šla zpátky k 19°C což je pro mě naprosto v pohodě. Prostě mám tam jistý zlom mezi 18/19°C kdy se to láme mezi komfortem a diskomfortem... každopádně chci inspirovat ostatní a ukázat jim, že to jde. Tímto mým postupem zkrátím topnou sezónu minimálně o měsíc a to už je znát. Bavíme se ale samozřejmě o kvalitně zatepleném domově, u starého nezatepleného domu je tohle asi bez šance... každopádně investice do kvalitní tepelné izolace domova je jedna ze nejlepších co mohou lidé udělat v dnešní době.
Jinak kde se střídají ty chladnější a teplejší zimy a léta? Kdy bylo poslední podprůměrné léto v ČR? 2005? To už je celkem dlouho. A zima? To už bude taky minimálně dobrých deset let.[/quote]

Venku nechodim nabaleny, ale doma se priznam mam uz rad, kdyz je tak min. +21. Tvojich +19 je uz vazne malo.
- když téma GW zde opět rezonuje
- https://www.bbc.co.uk/programmes/m001cw6z?at_campaign=64&at_medium=custom7&at_custom4=4BB1E1A2-4298-11ED-A04E-39F72052A482[/quote]Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé