Dnes teplota na 6st., pofukoval lehký ledový SV větřík, být leden, to by mrzlo až by praštělo. Je potřeba zmínit, že tyto situace bývají poměrně stabilní, v minulosti býval dlouho stabilní obnovující se JZ, teď je zase naoplátku kompenzačně stabilní obnovující se proudění S, SV jen s kratičkými teplejšími epizodkami. Můžeme být rádi, že to blbne teď, protože trefit tento mordor do července a mít po většinu července 15st a zataženo, no to teda nechci. Věřím v kompenzaci a v horké a delší léto než loni, neboť loňská koupací sezona byla asi po 5 letech druhá nejkratší, co od roku 2007 pamatuji. A kdo říká, že v minulosti velmi teplá léta nebyly, tak bych připomenul rok 1986, kdy jsme se v bazénu koupali ještě ve druhé půlce října. Z devadesátek mi nejvíc utkvěl v pamětí rok 1994, to byla taky koupací sezona jako řemen (až jsem si v bazénu tenkrát hlavu rozbil). Takže po kratičkém oteplení v půlce týdne opět ochlazení k hodnotám 8-12st.v maximech. Naštěstí mrznout opět v noci nebude, a tak by mohly klapnout i ty meruňky. V týdnu jsem měl opět pracovní cestu po jižní Moravě, musím říct, že od Brna na jih směrem k Břeclavi a Hodonínu už je toho rozkvetlého opravdu dost. Taková jakási čára, kde je dost vše rozkvetlé a naopak skoro zimní, je mezi Uherským Hradištěm a Otrokovicemi. Čím víc na sever, tím víc zimní ráz krajiny. Pokud bude ve středu přechodně těch 17st, hladové včelky opylování doženou..... CIAO.

:Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé