My dali včera 6 mm a dnes 5 mm
, opět ani jeden úhrn stále nepřekonal přeháňku z května. A nejhořčeji se mi dívá na statistiku bouřek, vypadá to, že bouřková sezóna skončila u nás 24.7. Jelikož září se posledních 10 let bouřkově už nepředvedlo nijak, vypadá to tak, že jsme letos měli nejchudší bouřkovou a srážkovou sezónu za dob mého měření. Říkám si, jestli je to smůla, nebo štěstí, než mít 2x do měsíce na zahradě nějakou pohromu, jako voda dobrý, ale za jakou cenu, k čemu by mi byla neustále dobitá zahrada..Předpovědi se srážkově komplikují, ani bych se nedivil, kdyby tady sotva dopršel srážkový normál za srpen
. A letos bych si na vlhké září, jako bylo loni, úplně nevsadil. Každopádně shodou okolností v pondělí odjíždíme pryč vocaď nebo budeme projíždět v alpách v místech, kde má jen za pondělí napršet kolem 200 mm srážek, jsem zvědav, jestli letos uvidím poprvé i nějaké louže na trávníku
.Edit: jéminkote tak jen za dnešek tam napršelo 380 mm
, to tady není ani za rok a půl.
.
, za svižného větru ještě dopoledne trochu slunce něco zmohlo, ale po 11h vítr ustal a stratus byl neoblomný
, a v 19h tma, že závěr tenisového zápasu jsem si protrpěl, neboť světlo při NO mizelo před čumákem, naštěstí jsem to umolousal na plichtu.
Už dejte pokoj s tím deštěm, všechnu vodu maximálně jen Ovarovi, zde od sobotní večerní průtrže jsme byli rádi, že se na antuce po dvou dnech dalo vůbec hrát. Vyvolávačům deště bych opravdu po letech přál nějaké megapovodně, aby konečně dostali jednou zase po čumáku a byl by klid
Adi s tou NO měl bohužel pravdu, z družicových záběrů to bylo zjevné hlavně na Ostravsko-karvinsku a pak hlavně samozřejmě na střední Moravě. To, že fronta stojí v Čechách je naprosto v pořádku, tak to dříve bývalo. Tak si to užijte i s povodňovými stavy.
CIAO.